Succé för tandvårdsavtal

Den skånska folktandvårdens satsning på att erbjuda tandvård till fast pris har gjort succé. Projektet har pågått i tre månader och varje dag tecknas cirka 100 nya avtal.

– Det går väldigt bra, vi är väldigt nöjda och vi börjar lite försiktigt använda beteckningen succé på det här konceptet, säger Göran Olavi på Folktandvården Skåne.

Det är framförallt ungdomar som nappat på erbjudandet om tandvårdsabonnemang, en sorts försäkring som gör man får all den tandvård man behöver till en fast kostnad, från 35 kronor till 1 100 i månaden. Ofta betalar föräldrarna för den som nyss fyllt 20 och därmed lämnat den kostnadsfria tandvården, säger Göran Olavi.

Kampanjen är främst inriktad på unga skåningar de som är äldre än 41 får inte ens vara med i systemet. Enligt Olavi är det inte några problem för folktandvården att klara av de 6 000 avtalen som man har.

Hans Zillén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista