Polisen var snabbt på plats med förhandlare när ett barn togs som gisslan i centrala Malmö. Foto: Susanne Fatah/SR.
Malmö

Man tvingade barn att följa med

Barnet som under måndagen togs som gisslan av en knivbeväpnad man i Malmö har nu fritagits och mannen är gripen, uppger polisen.

Klockan 18.18 kunde mannen gripas sedan polisen kastat in minst en chockgranat, enligt TT. Mannen fördes in i en polispiket och barnet ska vara omhändertaget och fysiskt oskatt.

Det var vid 16-tiden som en pojke i två-årsåldern togs som gisslan av en knivbeväpnad medelålders man i centrala Malmö. Mannen tog tag i barnet på Storgatan för att sedan tvinga barnet med sig in i en lokal i närheten av en galleria.

Mannen och barnet har ingen tidigare relation enligt polisen. Fyra-fem polismän beväpnade med k-pistar tog sig vid 17.35-tiden in i huset och förhandlare talade med mannen.

– Vi har också fått fram en trolig identitet på gärningsmannen, sa Calle Persson vid polisens länskommunikationscentral tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".