Polisomorganistaion skapar konflikt

Huvudpolisstationen för Söderåsens närpolisområde kommer att placeras i Klippan och inte i Bjuv. Det här upprör Kommunfullmäktiges ordförande i Bjuv, Bert Roos. Han menar att det här beslutet fattats genom en odemokratisk process.

I hela Skåne pågår just nu en omorganisation av alla närpolisområden. De 38 områden som finns idag skall slås ihop till 14. Men alla polisstationer kommer att finnas kvar och alla poliser ska finnas kvar på samma plats. Det hela handlar om en centralisering av organisationen där ett huvudkontor ansvarar för alla stationer i distrikten. Och var dessa huvudkontor ska placeras har blivet en känslig fråga

Knut Dreijer är polisområdeschef och bestämde att Klippan skulle bli huvudort för att läget lokalerna och It utbyggnaden var bättre där

Men det är inte det här som kommunfullmäktiges ordförande i Bjuv, Bert Roos är mest kritisk mot han menar att Knut Dreijer tagit det här beslutet på egen hand utan att sammankalla till ett möte med polisnämnden där det finns representanter för de olika kommunerna. Något han var tvungen att göra menar Knut Dreijer. En förklaring som Bert Roos har svårt att köpa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista