Malmö

Hon föll halvmeter när hissen inte kom

När 73-åriga Gull-Britt Lundin i Malmö skulle ta hissen från fjärde våningen föll hon en halvmeter ner i hissen. Hissen hade inte gått hela vägen upp, ändå gick dörren att öppna. Olyckan är nu polisanmäld.

– Nu dör jag, tänkte jag. Nu är det min tur, säger Gull-Britt Lundin.

Förra veckan tryckte Gull-Britt Lundin som vanligt på hissknappen. Hon hörde hissen röra sig uppåt och stanna. Men hissen kom inte hela vägen upp och när Gull-Britt öppnade dörren och klev in föll hon cirka en halvmeter ner. Hon fick hjälp av en granne och hemtjänstpersonal som hörde henne skrika. Nu har hon blivit opererad för bäckenbrott och mår efter omständigheterna bra.

– Jag brukar inte bli rädd så ofta, men då blev jag faktiskt riktigt rädd.

Huset som Gull-Britt Lundin bor i togs över av företaget Dahlqvists Fastighetsförvaltning vid årsskiftet. Där vill man inte säga något om hur olyckan kan ha gått till.

– Det är förfärande att en sådan här olycka kan inträffa. Dessbättre har Gull-Britt gjort en polisanmälan och vi avvaktar den utredningen. Det som framkommer där, det får vi ju ta till oss och se om det är något vi måste åtgärda, säger Benny Persson som är vice VD på företaget.

Kan ni ha gjort något fel?

– Det kan jag inte kommentera, vi får se vad utredningen visar.

Polisen har nu lämnat över ärendet till Åklagarmyndigheten som ska fatta beslut om ett eventuellt åtal.

- Jag är inte ute efter något skadestånd för sveda och värk, jag blir ju bra. Bara jag får vara ifred sedan, men jag vill inte ha en extra utgift för sjukhusvistelsen, säger Gull-Britt Lundin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista