Hela entrén måste saneras. Foto: Lina Sundahl Djerf/SR
Malmö

Ortopeden i Malmö är öppen igen

Ortopedkliniken på Skånes universitetssjukhus i Malmö öppnade igen igårkväll efter branden i lördags.

Ingen människa skadades men rök- och sotskadorna är omfattade. Branden som uppstod i en tom barnvagn misstänks vara anlagd och en del av personalen oroas nu över säkerheten. 

– Man blir ju lite rädd sådär. Har det hänt en gång kan det ju hända fler gånger, säger Sara Svensson undersköterska på ortopeden i Malmö. 

Det var vid sju-tiden i går kväll som personalen på ortopedkliniken i Malmö kände att det började lukta brandrök. Röken visade sig komma från den stora entrén där en tom barnvagn fattat eld. En evakuering av det hundratal patienter som finns på avdelningen behövde aldrig göras eftersom branden snabbt kunde släckas. 

Senisa Prtic är sjuksköterska och arbetade på kliniken i går kväll. Det första han tänkte på då var hur man skulle få ut patienterna om det skulle behövas. 

– Man tänker ju på patientsäkerheten först. Vad som hänt om det varit värre vet man ju aldrig, säger han. 

Entrén till ortopedkliniken är normalt sett öppen på kvällen för att anhöriga till patienter ska kunna komma in. Trots att polisen misstänker att branden i går kväll var anlagd tror Senisa Prtic inte att dörrarna kan hållas låsta. 

– Det hade bara skapat större problem för oss som jobbar. Då hade vi fått springa och öppna, säger han. 

Hur man i framtiden ska kunna hantera att något liknande händer vet han inte, mer än att det också i fortsättningen ska finnas väktare på sjukhusområdet. 

Nu är entrén öppen igen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".