Landskrona får ny organisation från 2005

Nu har omorganisationen av Landskrona kommun satt igång, och det är i första hand förvaltningarna, med chefer, som drabbas av omdaningarna. Förvaltningschefernas kontrakt sägs upp nu i maj, och man planerar inte att teckna några nya kontrakt förrän man vet hur organisationen ska se ut i framtiden. Men exakt vad som kommer att hända med förvaltningarna är ännu inte klart.

Den nya organisationen beräknas vara i bruk i mitten av 2005. Att förvaltningschefernas kontakt sägs upp nu i maj betyder inte att det nödvändigtvis kommer att bli några uppsägningar, vare sig av chefer eller övrig personal, säger kommunalråd Niklas Karlsson:

Omorganisationen kommer att kosta skattebetalarna i Landskrona minst en miljon 50 000 kronor, och det mesta av pengarna går till konsulten som sköter omstruktureringen. Men Niklas Karlsson hävdar att detta är väl investerade pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".