15-årig flicka knivskars till döds

Den 15-åriga flicka som under lördagen hölls som gisslan av sin 22-årige före detta pojkvän avled under eftermiddagen efter att ha knivskurits av mannen. 22-åringen är anhållen misstänkt för mord.

Vid lunchtid på lördagen fick polisen larm om att det var bråk i en lägenhet vid Värnhem i Malmö. När polisen kom till platsen höll 22-åringen, som var beväpnad med kniv, den 15-åriga flickan som gisslan och hotade att döda henne om han inte fick en miljon kronor och en helikopter. Summan sänktes senare till en halv miljon kronor. Området kring husets port spärrades snabbt av och polisens förhandlare försökte via telefon tala mannen till rätta.

Vid 15-tiden hördes flickan skrika på hjälp och polisen valde då att storma lägenheten. För att distrahera 22-åringen användes chockgranater. Inne i lägenheten hittades den 15-åriga flickan knivskuren och blödande från magtrakten. Flickan fördes med ambulans till Universitetssjukhuset Mas där hon senare avled av sina skador.

Den 22-årige mannen greps vid flickans fritagning och är nu anhållen misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för grov misshandel, stöld och brott mot knivlagen.

Tora Dahlström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".