Malmö

Flera falska larm om skottlossningar

Polisen i Malmö fick flera larm om skottlossning på söndagskvällen, men inget av dem har visat sig vara skarpa. Polisen fortsätter att utreda de två händelser under helgen när det troligen skjutits mot ett skrädderi i Augustenborg samt en bostad i Husie.

Bland annat var det en person som sade sig ha hört ett skott i Hermodsdal. Men inga andra vittnen har hört av sig och patrullen säkrade inga spår.

En annan anmälare tyckte sig höra något som träffade balkongen, men patrullen hittade inga spår.

Ytterligare en anmälare ringde om att en laserprick syntes i lägenheten. Det var på Möllevångsgatan, men handlar troligen om ett olämpligt busstreck.

– Där talar vittnen om ett gäng ungdomar som pekade med laserpekare mot hus och bilar, säger Calle Persson, informatör på Malmöpolisen.

Det råder spänd stämning i Malmö, vilket en kvinna på väg till en maskerad fick erfara. En person ringde till polisen och larmade om en person i mörka kläder med vapenhölster på benet.

Men det var alltså hennes maskeradutstyrsel. Polisen stoppade kvinnan och påpekade olämpligheten i klädseln.

Vid lördagskvällens händelse vid ett skrädderi där skott kan ha avlossats och skrädderiets ägare fick en dansk skalle av gärningsmannen har polisen försökt att säkra DNA som gärningsmannen kan ha lämnat när han skallade skrädderiägaren. Proverna ska skickas till SKL men det är oklart när ett svar kan komma.

Det är oklart om den händelsen, liksom den skjutning som ägt rum mot en fastighet i Husie under natten mot söndagen, har koppling till de tidigare beskjutningarna mot personer med invandrarbakgrund.

Polisen har fortsatt hög beredskap under natten mot måndagen.

– Vi har utökad bemanning, både på fältet och inne, säger Calle Persson.

Åsa Nilsson Rönnqvist

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista