Bättre info vid kärnkraftsolycka

Länsstyrelsen i Skåne ska bli bättre på att informera allmänheten vid stora olyckor. Istället för att lita på de egna tjänstemännens förmåga att informera tar man nu in professionella informatörer.
När länsstyrelsen övat kärnkraftsolycka har det alltid varit problem med informationen till allmänheten. Räddningsorganisationen har efter övningarna fått kritik för att informationen har kommit för sent och alltför oregelbundet och ibland har uppgifterna som gått ut till allmänheten varit motstridiga. Nu har länsstyrelsen tagit fram en ny informationsplan som ska gälla vid ett eventuellt haveri på kärnkraftverket i Barsebäck och vid andra stora olyckor. Och som ett komplement till de egna tjänstemännen har man tagit in professionella informatörer i organisationen, t ex informationschefen på universitetssjukhuset MAS i Malmö och dennes motsvarighet på Citytunneln.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista