22-åring häktad misstänkt för mord

Den 22-åring som i lördags knivskar en 15-årig flicka så svårt att hon avled, häktades idag vid Malmö tingsrätt. Brottsrubriceringen var mord.

Det var en liten, nästan pojkaktig och till synes helt lugn man som idag mötte både häktningsdomare, åklagare och pressuppbåd i tingsrättens lokal i polishuset i Malmö. Han har medgivit att han orsakat sin förra flickväns död och obduktionsrapporten visar att det med största sannolikhet skett med ett enda knivhugg i hjärtat på flickan.

Risk för fler brott

Han har tidigare visat våldstendenser, burit kniv och i veckan skulle han ha stått inför rätta för att bland annat ha stuckit en granne till den 15-åriga flickan med en sax. Och en av åklagarens argument till häktningen var att det fanns stor risk att den misstänkte skulle begå fler brott.

- Det är alldeles uppenbart att tingsrätten kommer att häkta. Han har ju också vidgått att han orsakat flickans död, säger 22-åringens advokat Per Schunnesson.

Polisens agerande kan påverka

Per Schunnesson utgår inte från att hans klient döms för mord. Det skulle till exempel kunna anses som dråp.

- Det har ju diskuterats om polisens ingripande kan ha påverkat händelseförloppet i lägenheten. Det får utredningen visa, men jag utesluter inte att det kan komma att påverka bedömningen, säger han.

22-åringen och hans advokat begärde också att han skulle få genomgå en förberedande rättspsykiatrisk undersökning.

- Påföljden kan ju påverkas av resultatet av en sådan utredning, säger Schunnesson.

hans.dahlgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista