Fortfarande förseningar för tåg

På fredagseftermiddagen var flera tåg fortfarande försenade till och från Malmö. Ett Öresundståg, som tidigt på morgon drog ner en kontaktledning, orsakade förseningar i trafiken.
I samband med att tåget rev ner kontaktledningen fick hela elförsörjningen till Malmö central stängas av. Följden blev stora förseningar och passagerare som satt fast i tåg ute på banan. Den nedrivna kontaktledningen föll ner över ett Öresundståg, som fick evakueras eftersom man först trodde att tåget kunde vara strömförande. Vid 8.30-tiden kunde ett spår mellan Malmö och Lund öppnas. Det andra spåret var stängt fram till lunch. - Till en början var det kraftiga förseningar i trafiken, upp till två timmar, säger Mattias Hennius som är Banverkets informatör. När ledningen var lagad och tåg kunde släppas på spåret igen var det kö, både in till Malmö och ut från stan. Så förseningarna varade långt in på eftermiddagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".