Mögelmisstanke stänger åter matsal

Matsalen på Gustav Adolfskolan i Helsingborg är nu återigen stängd. Igår vägrade eleverna att äta i den sanerade och nyöppnade matsalen eftersom föräldraföreningen misstänkte att möglet inte var borta. Nu förbjuder även skolans skyddsombud elever och personal från att vistas i lokalen, som nu återigen är låst.

Agneta Arctaedius Ronge, lärarförbundets skyddsombud på skola, säger att Kärnfastigheter lovade att en mätning av tillväxten av mikroorgansimer skulle göras i matsalen innan den åter togs i bruk, något som inte har gjorts enligt Arctaedius Ronge. Idag kommer arbestmiljöinspektionen till skolan för att göra en bedömning av miljön i matsalen, och först därefter kan man ta beslut om vad som ska göras för att elever och personal ska kunna äta i salen utan att bli sjuka. Men egentligen vill skyddsombuden på skolan att baracken där matsalen inryms ska rivas och att den nya istället ska användas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista