HSB Skåne vill ha Torsoinformation

Turning Torsobygget skapar oro bland bostadsrättsföeningar i hela Skåne. Och nu uppmanar HSB Skånes ordförande Larry Andow, styrelsen i Malmö att gå ut och redogöra för situationen.

HSB Malmö ägs av 242 bostadsrättsföreningar, som var och en har en andel i bolaget. Det stigande kostnaderna för bygget av Turning Torso, som nu har överstigit den planerade kostnaden med 350 miljoner, oroar många av bostadsrättsföreningens medlemmar.

Gert Mårtensson, som är ordförande i bostadsrättsföreningen Berguven i Malmö berättar för P4 Radio Malmöhus, att de här diskussionerna har funnits under hela byggets gång. Framför folk är folk rädda att förlora pengar, säger han, men många är också upprörda att pengarna i ett folkrörelseföretag går till bostäder för rika.

HSB Skånes ordförande, Larry Andow, säger att det också förekommer oroliga diskussioner bland medlemmarna i övriga Skåne. Men eftersom de regionala bostadsrättsbolagen är autonoma, menar han att det inte finns någon anledning till oro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista