Arbetsmiljöinspektionen öppnar skolmatsal

Arbetsmiljöinspektionen kräver nu en ordentlig undersökning av luften i matsalen på Gustav Adolfskolan i Helsingborg. Nyheterna har under dagen berättat om att skolans skyddsombud stängt matsalen efter misstankar om att den mögelsanering som gjorts inte varit tillräcklig och arbetsmiljöinspektionen har nu avslutat sitt besök på skolan.

Men arbetsmiljöinspektionen kom inte bara fram till att luften måste undersökas, utan också att skolans matsal kan vara öppen tills mätningarna är färdiga. Och man hävde alltså skyddsombudens stängning.  Birgitta Hellstam som rektor på Gustav Adolfskolan säger att föräldrarna och barnen fortfarande är oroliga och att vissa väljer fortfarande att inte äta i matsalen. Men arbetsmiljöinspektör Jörgen Malmros säger att de kommit fram till att det inte finns någon fog för oron. Och om två veckor ska arbetsmiljöinspektionen göra ett nytt besök på Gustav Adolfskolan, och då ska resultaten från mätningen vara klara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".