Patienter evakuerade när vårdhem brann

Sent på lördagskvällen började det brinna på vårdboendet Solhäll i Vittsjö. Tack vare insatser från personalen kunde alla 41 som bor på hemmet evakueras. Branden började i en hiss. Under söndagen kommer polisen att undersöka brandplatsen.

Solhäll i Vittsjö är ett vårdhem för psykiskt handikappade och dementa. När räddningstjänsten kom fram brann hela övervåningen. Den startade troligen i en hiss. Vid halvtre-tiden på natten var branden släckt men ännu på söndagsmorgonen pågick eftersläckningsarbetet.

Patienterna som evakuerades fick tillbringa natten på ett värdshus i närheten. Under söndagen ska det undersökas om det är möjligt att flytta tillbaka in i de icke skadade delarna av vårdhemmet. Enligt Carl Groth, vd för Solhäll är förhoppningen att de boende ska kunna återvända till vårdhemmet redan på söndagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista