Malmö sparar sig ur krisen

Idag presenterade socialdemokraterna i Malmö sitt förslag till budget. 60 tjänster inom Malmö stads administration ska bort nästa år. Det föreslår socialdemokraterna i det förslag till budget som man presenterade idag.

Precis som förra året väljer man att lägga fram en budget utan majoritet i kommunfullmäktige. Men precis som förra året tror man att de övriga partierna inte kommer att kunna komma överens om något mer slagkraftiga förslag.

De konkreta besparingsförslag som finns i budgeten innebär att dryga 30 miljoner kronor ska sparas in på framförallt administration, inom såväl stadsdelar som olika förvaltningar. Där menar socialdemokraterna att modern teknik kan ersätta ett 60-tal anställda.

Det ekonomiska läget för Malmö stad är kärvt, dels på grund av minskade skatteintäkter, men också på grund av statsbidrag som uteblivit.

Men det förmodade underskottet på dryga 330 miljoner kronor för i år påverkar inte nästa års budget. Istället väljer kommunen att skjuta på betalningen av det underskottet några år fram i tiden, då man tror att ekonomin kommer att se bättre ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista