Styrelsen för HSB Malmö beredda att gå

Ledamöterna i HSB Malmös styrelse är beredda att lämna sina platser och har kallat till en extra bolagsstämma för att se hur förtroendet för dem är.

- Vi vill se om styrelsen fortfarande har medlemmarnas förtroende. Har vi inte det så får man välja en ny styrelse, säger ordförande Anders Nord.

Det är en rad uppmärksammade händelser som gjort att styrelsen nu vill kontrollera vilket förtroende man har. Bland annat har bygget av Turning Torso visat sig bli mera ansträngande för HSB Malmös ekonomi än man tänkt sig. I början av året gav HSB Malmö sin före detta vd Johnny Örbäck en kraftig löneförhöjning, och den nye vd:n Greg Dingizian har haft ett avtal om bonus vid försäljning av fastigheter, något som han dock själv valt att inte utnyttja. Flera bostadsrättsföreningar har den senast tiden uppmanat styrelsen att redogöra för vad som egentligen pågår, och det är just det man planerar att göra den 5 juni.

Men det är inte bara förtroendefrågan som kommer tas upp på extrastämman. Även Johnny Örbäcks avgångsvederlag kommer att presenteras.

tora.dahlström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".