Tältande ungdomar flydde blåsten

700 av de tusentals ungdomar som skulle övernattat i tält på Limhamnsfältet i Malmö, fick istället tillbringa natten i mässhallarna. I den kraftiga vinden natten till torsdagen blåste många av tälten sönder.

Ungdomarna har kommit från hela Europa för att delta i Europeiska ungdomsmusikfestivalen, European Youth Music Festival och några av deltagarna är inte äldre än tolv år.

– Vädrets makter var inte på vår sida. Det blåste väldigt kraftigt och många tält blåste sönder, säger Caroline Ulvsand, biträdande projektledare för Youth music festival.

Kunde inte förutse
På kort varsel fick festivalledning ordna fram andra alternativ åt de ungdomar vars tält blåst sönder. Flera av festivaldeltagarna är mycket unga och många har rest långt för att få vara med men Caroline Ulvsand tycker inte att festivalledningen har agerat oansvarigt.

– Vi har naturligtvis räknat med att man skall kunna bo i tält för det brukar man kunna göra och det har man gjort förr på många andra ställen under festivaler och liknande, säger Caroline Ulvsand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista