54-åring i Klippan begärd häktad för mord

Chefsåklagare Jörgen Lindberg lämnar under måndagseftermiddagen in en häktningsframställan mot den 54-årige man som sitter anhållen för mordet på en jämnårig bekant i Söndraby utanför Klippan i förra veckan.

54-åringen hämtades i fredagskväll till polisförhör ett drygt dygn efter att en jämnårig man hittats mördad på sin gård i Söndraby öster om Klippan. Den döde hade när han hittades tydliga tecken på att kroppen utsatts för våld. Tidigt på lördagsmorgonen anhölls så mannen och under de förhör som hållits under helgen har 54-åringen gjort vissa medgivanden. 

Mannen begärs nu alltså häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Chefsåklagare väljer alltså därmed den högre av de två misstankegrader som finns i sin häktningsframställan.

De båda männen var bekanta och hade vissa affärer ihop. Ingen av de båda männen är sen tidigare kända av polisen för någon brottslighet. Den misstänkte 54-åringen har under helgen också genomgått en rättsmedicinsk under sökning för att fastställa om de skador han hade på kroppen kunde kopplas till mordet på den jämnårige mannen.

Häktningsförhandlingen mot 54-åringen kommer att hållas i morgon i Helsingborgs tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista