Elever informeras om hot mot skola

Under tisdagseftermiddagen höll ledningen för Slottstadens skola i Malmö ett informaitonsmöte med eleverna. Med anledning av att en före detta elev på skolan är misstänkt för att ha planerat att döda flera personer på skolan. Lotta Kvarnström är rektor på skolan och hon säger att eleverna inte ska behöva vara oroliga.

En 16-årig före detta elev på slottsstadens skola är häktad på sannolika skäl för stämpling till mord, alltså at ha planerat och förberett att döda någon. Polisens utredare är förtegna men kan bekräfta att det rör sig om planer på ett attentat mot just Slottstadens skola.

Redan i oktober förra året riktade 16-åringen ett bombhot mot skolan och två biträdande rektorer och, men polisen har uppgett till skolan att den utredningen har lagts ned. 

Och för en dryg månad sedan, på femårsdagen av ett uppmärksammat mord på elever och lärare på Columbine Highschool i USA hade polisen spaning utanför Slottsstadens skola eftersom man befarade att 16 -åringen kunde slå till just då.

Men trots de hot som funnits mot skolan så planerar inte skolledningen att på något vis öka säkerheten för eleverna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".