Klartecken för ny skola vid moskén

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö beslutade igår eftermiddag att ge Islamic Center bygglov för att återuppbygga en ny skola i anslutning till moskén. Men man får inte bygga större än före branden.

Bygglovet gäller för en skola som motsvarar den som fanns före branden för drygt ett år sedan. Islamic Center hade ursprungligen ansökt om att bygga mycket större än tidigare, men det kommer inte att bli aktuellt säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Rubin, eftersom det strider mot detaljplanen.

Att bedriva skolverksamhet på Islamic Center överhuvudtaget strider egentligen mot normen att skolor inte ska integreras med kyrklig verksamhet, och en ytterligare utökning av skolan kan därför aldrig komma på tal, menar Rubin.

- Vill Islamic Center ha bygglov för lokaler som ska användas till församlingsverksamhet så är det säkert inga problem, men för skolan får de inte mer än så här, säger Anders Rubin.

tora.dahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista