Helsingborg

Helsingborgs tjejer festar loss

1:09 min

Ikväll anordnas det för första gången en tjejfestival i Helsingborg. Festivalen som riktar sig till tjejer som är tolv år och uppåt anordnas av mobila teamet i samarbete med skol- och fritidsförvaltningen.

– Vi tycker att det händer för litet av och för bara tjejer i kommunen, säger Janika Sahinovic, socialarbetare i mobila teamet.

Det är första gången som det anordnas tjejfestival i Helsingborg. Bakom evenemanget som kostat cirka 10 000 kronor att få ihop står skol- och fritidsförvaltningen och mobila teamet.

Festivalen hålls i Folkets hus från tre på eftermiddagen till klockan tio på kvällen och det blir uppträden med lokala artister, dansuppvisningar och en modevisning. Allt framförs av tjejer.

Janika Sahinovic var den som kläckte idén som en reaktion på allt som anordnas för killar. Men det finns ju tjejer som föredrar fotbollscuper och fiskeresor framför modevisningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista