Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Skåne

Många trafikolyckor i snökaoset

1:33 min

Trafikverket fick sätta in 100 snöröjningsfordon efter nattens snöfall, nästan dubbelt så många än normalt. Under morgonen och eftermiddagen inträffade 17 olyckor i Skåne.

Inga personer ska dock ha blivit allvarligt skadade i olyckorna. Dessutom har 11 rapporter om att bilar och lastbilar hindrat trafiken kommit in till polisen.

Under natten inträffade 15-talet olyckor. Framför allt var situationen besvärlig i de sydligaste delarna, framför allt på Söderslätt.

– Vi har problem med drivbildning i de södra och mellersta delarna av länet. Och det kommer in snö fortfarande över Ystad och Trelleborgsområdet, sade Sonny Persson, vägtrafikledare, på förmiddagen.

Smygehamn fick cirka 50 centimeter snö under natten och i det öppna landskapet blir det problem när det blåser. Inne i tätorterna har det varit lugnare.

– Mycket tack vare den stränga vintern förra året. Folk har lärt sig läxan, säger Peter Martin, vakthavande vid polisen i Skåne och Blekinge.

Samtidigt skulle snöfallet fortsätta under dagen, enligt SMHI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista