Foto: Linnéa Mattisson/Sveriges Radio
Skåne

Omfattande trafikproblem i snöovädret

Trafikverket: ”Plogen kommer inte förbi när bilar kört fast”
2:13 min

Snöandet har idag ställt till problem på många håll i Skåne. Flyg har ställts in, tåg har blivit stående och en lång rad trafikolyckor har inträffat. Dessbättre finns inga rapporter om svårare personskador.

– Vi plogar men sen blåser det igen direkt. Men vi har också problem med att bilar kör fast på de små vägarna och då kommer inte vi förbi med snöplogen. Och då kan vi inte röja där, säger Malin Bergkvist på Trafikverket.

Bland de fler än 48 olyckorna som polisen larmats om idag finns exempelvis en händelse i Hardeberga utanför Lund där en skolbuss med ett 40-tal barn körde av vägen.

Barnen kom dock snabbt ur bussen och ingen blev skadad.

Utanför Skurup blev en bilist så uppretad efter en krock att han attackerade den andra bilen med en snöskyffel, enligt polisen.

På Öresundsbron har bilarna inte fått köra fortare än 70 kilometer i timmen och vindkänsliga fordon har uppmanats att avstå från att köra över.

Många skolbussar ställdes in och på Österlengymnasiet i Simrishamn skickades personal och elever hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".