Dagbok om massaker är trovärdig

Den 16-åring som är misstänkt för att ha planerat en massaker på en skola i Malmö omhäktades idag av Malmö tingsrätt. Han häktades bland annat som misstänkt för stämpling till mord. 16-åringen hade begärt att bli frisläppt, men hans advokat Ulf Bjermer säger att omhäktningen var väntad.

Åklagare Anders Petterssons bevis mot 16-åringen består bland annat av en dagbok där 16-åringen ska ha beskrivit hur han förberett massakern och åklagaren bedömer den som mycket trovärdig.

Med i utredningen finns också två personer som är misstänkta bland annat för att ha utfört en misshandel på 16-åringens uppdrag och att ha stulit det vapen som hittades hemma hos honom.

Och idag kunde åklagaren bekräfta att det finns ytterligare en person en 17-åring som också är misstänkt för stämpling till mord. Det är en kamrat till 16-åringen och enligt åklagaren ska de tillsammans ha kommit överens om att genomföra en massaker på Slottsstadens skola i Malmö. Men det är nu läget inte aktuellt för åklagaren att begära 17-åringen häktad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".