Dåligt väglag på E22:an Foto: Sigrid Ingesson/SR
Skåne

Svåra trafikproblem i sydöstra Skåne

Trafikverket: ”Den som funderar på att ge sig ut ikväll bör tänka om”
2:55 min

Stora mängder snö i kombination med mycket kraftiga vindar gör att Trafikverket uppmanar alla som inte måste ge sig ut att hålla sig hemma. I sydöstra Skåne räknar Trafikverket helt enkelt med att det inte kommer att gå att hålla alla vägar öppna.

– Vi har satt in extra resurser, framför allt ner åt sydvästra Skåne, Söderslätt och Österlen för att vara beredda, säger Malin Bergqvist, pressinformatör på Trafikverket.

Stora mänder snö i kombination med kraftig vind gör att Trafikverket helt enkelt räknar med att de inte kommer att kunna hålla alla vägar öppna under natten. Större vägar i området som E65:an prioriteras liksom väg 11 och 13.

– Med de vindar som SMHI pratar om finns det stor risk att vi bara klarar av att jobba med E65:an, fortsätter hon.

Vid 16-tiden på tisdagen uppmandade Trafikverket alla som inte måste ute och köra att hålla sig inne för att underlätta snöröjningen och undvika olyckor.

– Problemet är att folk kör fast i snö och blockerar för våra plogbilar och vi får ytterligare problem att hålla vägarna rena, säger Malin Bergqvist.

Varningen gäller enbart östra delarna av Skåne men eftersom det är osäkert hur vädret utvecklar sig uppmanar Trafikverket till försiktighet i hela Skåne.

– Oavsett var man bor i Skåne bör man vara uppmärksam det närmaste dygnet eftersom det kommer att komma ganska mycket snö, säger Malin Bergqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".