Prishöjningen dröjer, tror affärschefen Joakim Linse. Foto: Lina Sundahl Djerf/SR
Malmö

Bopriser stilla vid Citytunneln

1:24 min

Citytunneln i Malmö invigs nu på lördag och det har länge talats om att bostadspriserna kring stationerna kommer att stiga. Men än så länge märks inte någon citytunneleffekt.

– Vi ser ingen större förändring på bostadsrättspriserna för närvarande, det är likartad prisutveckling för innerstaden. säger Joakim Linse, affärschef på Sparbanken Öresund.

Men det är ingenting som förvånar honom.

– Nej, malmöbon köper någonting för att bo i. Inte för att spekulera i och då finns det en viss trögrörlighet.

Men på sikt kommer priserna på bostadsrätter att öka, tror Joakim Linse. Närheten tills stationerna i Hyllie och vid triangeln kommer att locka pendlare.

Dessutom byggs det nya lägenheter både i Hyllie och kring Triangeln.  Lägenheter med höga priser, vilka i sin tur smittar av sig på andrahandsmarknaden, menar han.

Stationen vid triangeln spås bli en av landets mest trafikerade. Det ligger nära till hands att tro att det också kommer att verka avskräckande på några. Men Joakim Linse tror att de i så fall bara rör sig om enstaka stråk.

– Jag tror generellt att efterfrågan kommer att öka. Men fram tills nu är det här området inte riktigt upptäckt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista