Handboll, Elitserien

Lugi skakade Sävehof

2:00 min

Sävehof darrade mot Lugi och låg under i halvtid. Matchen slutade lika, 31-31.

Det mest överraskade i kvällens elitserie var serieledande Sävehofs underläge borta mot Lugi i första halvlek. Lugis spel fungerade inte så bra och Sävehofs Jonathan Stenbäcken, som gjorde nio mål i första, fick göra vad han vill. Trots det ledde Lugi med 18-16 i halvtid.

I andra halvlek ökade Sävehof takten och tog över ledningen. Men Lugi kom igen och med sju minuter kvar stod det 26-26. Lugi var nära en seger. Med 21 sekunder kvar gjorde landlagsspelaren Kim Ekdahl Du Rietz 31-30 till Lugi. Men med tio sekunder kvar kvitterade Robert Johansson och matchen slutade 31-31.

Lugi blev därmed det tredje laget i år att ta poäng av Sävehof.

– Just nu är jag lite missnöjd att vi bara tog en poäng med tanke på slutskedet av matchen. Men i morgon kommer man nog vara nöjd att vi tog en poäng, säger Lugis Anders Hallberg.

Men Sävehof var inte nöjt med en poäng.

– Nej, det är vi inte som det ser ut på förhand. Att åka ner hit och spela lika. Men så som matchen blev och den utspelade sig är vi ändå nöjda med en poäng, säger Stenbäcken.

I Göteborg var det inledningsvis jämnt mellan Redbergslid och Guif. RIK, som ligger på kvalplats, lyckades få 9-9 innan Eskilstuna laget drog i från. Serietvåan ledde med 17-14 efter första halvlek, där båda lagen saknade fart i anfallsspelet.

RIK hade svårt att komma åt Guif och i slutet av matchen ledde Guif med fyra mål. Det blev till slut bortaseger med 33-28 och Redbergslid får fortsätta jaga från kvalplats.

– Vi har ett sånt bra lag att vi ska kunna vinna, men nu på senare tid orkar vi inte hämta kraft och slå spiken i kistan i avgörande lägen. Det är jäkligt synd, säger RIK:s Rikard Hahnisch.

Guif har knappat in på Sävehof och nu skiljer det bara två poäng.

– Vi har haft höga målsättningar och i början var det inte så många som trodde på dem, men vi har bevisat motsatsen. Vi har tränat på väldigt bra, alla vi killar tror verkligen på att vi kan ta SM-guld. Då funkar det bra för oss, säger Guifs Tobias Aren.

Mellan Ystad och Drott blev det 25-25.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista