Helsingborgslärare i protest mot bygge

Nu säger personalen på Gustav Adolfsskolan i Helsingborg ifrån. I ett brev till kommunen skriver lärarna att de vägrar fortsätta arbeta på en skola som är en byggarbetsplats. Under ett års tid har skolan byggts om för att anpassas till Komvux som ska flytta in i lokalerna nästa år då skolan läggs ner.

Byggandet påverkar personalen både fysiskt och psykiskt och nu orkar man inte mer. Näsblod, eksem, muntorrhet och huvudvärk är några av de fysiska besvär som lärarna har fått sedan det började byggas på skolan.

Många har även påverkats psykiskt och lider av sömnproblem och magkatarr och står nu på gränsen till sjukskrivning. I brevet till bland annat bildningsnämnden, kommunens personaldirektör och arbetsmiljöinspektionen skriver lärarna att byggandet måste upphöra, åtminstone tills det att skolan lagts ner 2005.

Det inte bara hälsan som riskeras av byggandet, även undervisningen påverkas eftersom lärare och elever ständigt måste byta klassrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista