1 av 4
Pågatåget Nils Holgersson anländer till Malmö C i ymnigt snöande. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
2 av 4
Ett Pågatåg anländer till Malmö central i snöovädret på torsdagen. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
3 av 4
Många fick vänta på sina tåg. Foto: Madeleine Fritsch/SR
4 av 4
En växel sopas ren från snö på Malmö central. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Malmö

Många fick vänta på tåg

Väntande: ”Missar viktiga grejer”
1:32 min

Snön och blåsten ställer till det i tågtrafiken i Skåne. På Malmö C orsakade växelfel och annat stora problem för resenärerna under torsdagsförmiddagen.

Under en tid kunde inga tåg alls komma in till eller lämna stationen, och de som hade tänkt ge sig iväg fick vänta länge.

– Jag pendlar till Båstad där jag pluggar. Men nu vet jag inte när jag kommer iväg. Tåget har försvunnit från tavlan, berättade Sandra Grgic som väntade på göteborgståget.

– Och jag kommer att missa en hel del viktiga saker nu inför min nya kurs och tenta. Det blir till att ta igen sedan.

På Österlen har resenärerna också haft det trassligt under dagen. Först ställdes tågtrafiken in mellan Ystad och Simrishamn och de som skulle åka uppmanades istället att ta bussen. Men sedan blev busstrafiken också inställd.

Också flygtrafiken till och från Malmös flygplats Sturup har haft problem till följd av snön och blåsten. Trots att man jobbat hårt med att hålla landningsbanan fri från snö har en rad avgångar ställts in eller dirigerats om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".