Jan Samuelsson ny vd för Lunds Energi

Efter Lunds Energis sammanslagning med förlustdrabbade Ringsjö Energi har nu en vd utsetts för bolaget. Det blir Jan Samuelsson som tar över posten efter tillförordnade vd Nils-Ove Rasmusson. Jan Samuelsson har tidigare suttit som vd för just Ringsjö Energi, och han tror att han kan tillföra en hel del till det nya större elbolaget.

Jan Samuelsson kommer närmast från posten som vd för Ringsjö Energi. Han har också suttit som vd för Elbolaget i Norden men fick sparken 2001 efter att bolaget förlorat stora summor pengar på misslyckade spekulationer.

Jan Samuelssons egen kommentar till det är att man som vd alltid är ytterst ansvarig för ett bolag även om man inte har haft något att säga till om i frågan som gjort att bolaget hamnat i blåsväder. Samuelsson svär sig därmed fri från att ha haft något att göra med att Elbolaget i Norden hamnade i ekonomisk kris.

Och Lunds Energis styresleordförande Per-Olof Järvegren tycker inte att Samuelssons avgång från Elbolaget i Norden är något att hänga upp sig på. Den externa konsulten och den interna arbetsgruppen som skött rekryteringen av ny vd fokuserade enbart på Samuelssons kompetens och kunskap om branschen när man valde honom, säger Per-Olof Järvegren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".