Permanentboende kolonister vräks

Elva av kolonilottsägarna på Kopparvallarna i Landskrona kommer att vräkas från sina kolonilotter. Anledningen är att de inte skrivit på nya avtal med Landskona kommun och från kommunens sida tolererar man inte att kolonisterna är folkbokförda på sina kolonilotter.

Förra hösten sa Landskrona kommun upp alla avtal med kolonilottsägarna på Kopparhögarna i Landskrona. Kravet för att kunna teckna ett nytt avtal var att man inte längre skulle vara folkbokförd på sin kolonilott, och kolonilottsägarna hade fram till den 15 april på sig att bevisa att man inte längre var åretruntboende i koloniområdet. Men flera av de bonde vägrade. Nu kommer alltså 11 av de boende avhysas för de övriga väntar nu en prövning i arrendnämnden. Marita Larsson är socialdemokratiskt kommunalråd i Landskrona:

- Kolonierna är inte avsedda för permanentboende, det finns bara sommarvatten och sommartömning på de här områdena, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".