Anlagd brand i Malmöskola

En 15-årig pojke sitter anhållen misstänkt för att ha anlagt en brand på Nya Stenkulaskolan i Malmö i söndags. 15-årigen togs på bar gärning av väktare och elden kunde släckas utan att skolbyggnaden skadades nämnvärt. Men igår drabbades skolan av ytterligare en brand, och skolan har också länge tampats med en hel del skadegörelse.

För ett och ett halvt år sen hade nya stenskolan en anlagd brand i en av byggnaderna. Den här terminen har skolan fått flera fönster krossade och i helgen råkade skolan ut för två bränder. Den ena branden hann förstöra delar av en vägg innan den kunde släckas medan den andra branden härjade fritt i en papperskorg på skolgården. Enligt polisen var båda bränderna anlagda. Nya Stenkulaskolan tar nu krafttag för att få stopp på vandaliseringen och man har kontinuerlig kontakt med både polis och vaktbolag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista