Turning torso blir hyresrätt

Turning torso i Malmö blir ännu dyrare och nu har HSB beslutat att byggnaden ska bli hyresfastighet. VD Greg Dingizian säger att HSB Malmö tvingats reservera ytterligare 450 miljoner kronor till projektet som i värsta fall kommer att kosta 1,6 miljarder.

HSB Malmö har reserverat ytterligare 450 miljoner kronor åt projektet vilket om allt tas i anspråk innebär att slutnotan blir 1.6 miljarder och därmed förlusten 800 miljoner. Det är ett osedvanligt komplicerat byggprojekt är Greg Dingizians förklaring till de fördyringarna. Att behålla fastigheten är den bästa lösningen istället för att sälja bostadsrätter som mest hade kunnat ge 900 miljoner. Istället hoppas man kunna hyra ut lägenheterna till ett kvadratmeterpris på mellan 1200 och 2000 kr, en trea skulle kosta någonstans mellan 13000 och 15000 kr i månaden.

Men allting bygger såklart på att det finns 152 hyresgäster som är beredd att betala sådana priser.

Projektet har blivit ännu dyrare, just nu räknar man med en slutnota på 1.6 miljarder. HSB Malmö har serverat ytterligare 450 miljoner kronor åt projektet vilket innebär att den totala förlusten kan komma att sluta på 800 miljoner. I de 450 miljonerna ligger ökade entreprenadkostnader, lokalanpassningskostnader och att man tvingats skriva ner värdet på fastigheten. Detta sedan en värderingsman satt värderat fastigheten till 800 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista