Lund höjer hyra för ekonomiskt svaga

Flera äldre i Lund kommer att få sina hyror höjda med 1500 kronor det närmaste året. Det är det kommunala bostadsbolaget Lundafastigheter som höjer hyrorna för 180 hyresgäster, varav många är pensionärer eller personer med sämre ekonomi.

– Det spelar ingen roll, kommunen ska inte subventionera enskilda boenden, säger Lundafastigheters fastighetschef Dag Samuelsson.

Trots att flera av hyresrätterna är specialanpassade och anvisas av socialförvaltningen eller vård- och omsorgsförvaltningen till bland annat personer med svag ekonomi, så tänker Lundafastigheter genomföra en hyreshöjning.

Höjningen kommer att ske stegvis med start den första oktober i år. Då höjs hyrorna med 500 kronor, och kommer sedan att höjas med 250 kronor i månaden varje kvartal fram tills det att de når en nivå som motsvarar andra jämförbara bostäder. Anledningen till att hyrorna har varit lägre en genomsnittet hittills är att bostäderna har varit svåra att hyressätta, säger Dag Samuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista