S oenigt i Helsingborg

Det var med knapp majoritet som medlemmarna på socialdemokraternas medlemsmöte i Helsingborg igår kväll drev igenom att partiet ska verka för att det inte ska läggas ner några skolor i Helsingborg. Dessutom drev mötet igenom ett misstroendevotum mot socialdemokraternas representanter i bildningsnämnden som ansvarar för skolfrågorna.

Men än är det inte klart vad medlemsmötets beslut kommer att få för konsekvenser i praktiken. Det är beslutet att lägga ner flera skolor, i Helsingborg, som orsakat turbulensen inom socialdemokraterna i staden. Igår röstade medlemmarna igenom ett misstroendevotum mot socialdemokraterna i bildningsnämnden samt att partiet ska verka för att inte lägga ner skolor.

SSU i Helsingborg är kritiska till hur bildningsnämnden hanterat skolfrågorna, inte minst bristen på förankring inom partiet, och ordförande Khaled el Khalayli är nöjd med medlemmarnas missnöjesmarkering igår kväll.

Vilka konsekvenserna blir av mötets beslut igår är oklart och ska diskuteras nästa vecka, men skulle ledningen för socialdemokraterna i Helsingborg välja att inte följa medlemsmötets beslut riskerar man en svekdebatt.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista