Festivalprogrammet klart i Helsingborg

För 12: e året i rad hålls Helsingborgsfestivalen i centrala Helsingborg med start den 22: a juli. På torsdagen presenterades programmet för den tre dagar långa festivalen som väntas få 125 000 besökare om dagen. En av årets nyheter är ett nostalgitält för 60-talsälskare, och bakom arrangemanget står den nystartade föreningen POP 60 i Helsingborg.

En annan nyhet för i år är att Dunkers kulturhus kommer ha en scen för världsmusik på Sundstorget.  Då festivalen hölls förra året var Sundstorget en byggarbetsplats, så i år är det första gången torget kommer till användning i festivalsammanhang. Helsingborgs kommun bidrar med 2,1 miljoner kronor till finansieringen av festivalen, resten kommer att täckas upp av intäkter från bland annat marknadsknallar och sponsorer. Festivalprogrammet är digert. På 14 olika platser i stan kommer artister att uppträda och aktiviteter att hållas, bland annat en multikulturell workshop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista