Förskola i Lund kan förlora tillståndet

Förskolan Oasen som drivs av Messias församling i Lund, riskerar att förlora tillståndet och kommunens ekonomiska bidrag. Kommunen genomför just nu en granskning av verksamheten pga dess bristande ekonomiska redovisning. Personal har sjukskrivit sig och föräldrarna har valt att ta sina barn från förskolan.

Den akuta situationen med nya dagisplatser kan kommunen på kort tid lösa, säger Anders Almgren, ordförande i centrala skolnämnden.

Förskolan har inte lämnat in något bokslut för förra året eller en budget för i år till kommunen som nu genomför en granskning. Då kommer man inte enbart titta på ekonomin utan hela verksamheten. Personal har sjukskrivit sig och i går beslutade föräldrarna att ta sina barn från förskolan. Förtroendet för församlingspastorn är lågt sedan han åtalats för bedrägeri och dessutom brutit mot det som en del menar är kristna äktenskapskoder.

Det är inte första gången det stormar kring Oasen men vid kommunens tidigare tillsyn har inget kommit fram som tyder på att barnen farit illa. Den här gången riskerar däremot förskolan att förlora tillståndet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista