Två döda efter flera svåra olyckor

Två personer omkom efter olyckor med moped och motorcykel och en person skadades svårt efter att ha blivit påkörd av ett pågatåg.

En 17-årig flicka skadades allvarligt när hon blev påkörd av ett pågatåg vid perrongen på stationen Åkarp strax efter midnatt, natten till lördagen. Flickan korsade spåren för att hinna med ett tåg och såg inte att det kom ett tåg från andra hållet. Flera av flickan kamrater blev vittnen till olyckan och chockades svårt.

En 55-årig motorcykelförare omkom vid en trafikolycka i Billesholm vid halv elvatiden på fredagskvällen. Polisen misstänker att mannen försökt väja för ett djur och då förlorat kontrollen över sin motorcykel.

En halvtimme senare inträffade en olycka i Hörby där en 16-årig mopedförare skadades mycket svårt sedan han kolliderat med en husbil. Pojken avled senare på sjukhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista