Citytunnel ställer till det för malmöbilist

Bygget av Citytunneln kommer att leda till stora förändringar för biltrafiken i Malmö fram till årsskiftet då bygget av själva tunneln börjar.

Eftersom Suellsbron vid centralstationen stängs då måste trafiken ledas om och arbetet med omläggningen har redan börjat.

Delar av Skeppsbron är avstängd, Stora Varvsgatan ska breddas och Slottsbron byggas om. Dessutom pågår många mindre om- och tillbyggnader av gatorna runt centralen.

– Man kan räkna med störningar det närmaste halvåret, men det ska finnas information om var det kan bli problem, säger Freddy Veijalainen, informatör på Gatukontoret.

Det nya trafiksystemet gäller från och med när tunnelbygget sätter igång vilket är planerat till runt årsskiftet och det är också då det blir som besvärligast för bilisterna.

– Störst problem blir det sista veckan innan byggstarten av citytunneln, för då stänger vi av Suellsbron och gör de sista justeringarna i vissa korsningar för att leda om trafiken, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista