Hotell utan tillstånd i Landskrona

Räddningstjänsten stängde i lördags kväll ett hotell i Landskrona på grund av dålig brandsäkerhet och två simlag med ett tjugotal ungdomar tvingades flytta därifrån. Enligt räddningstjänsten saknades både automatiska brandlarm och brandsläckare. Men det håller inte hotellägarens make med om utan säger att alla brister var åtgärdade då.

– På fredagen var allt åtgärdat och både brandvarnare och brandsläckare var monterade, säger Göran Nilsson.

Göran Nilsson säger också att en majoritet av ungdomarna bodde i paret Nilssons privata våning.

Men enligt brandingenjör André Bengtsson stämmer inte de uppgifterna. Det fanns brister i brandsäkerheten på lördagen och ungdomarna bodde på hotellet. Och hade 27 ungdomar betalat för att bo i den privata lägenheten hade hotellagens säkerhetsföreskrifter ändå gällt, enligt Andre Bengtsson.

Hotellet går att hitta på turistbyråns lista över hotell i Landskrona. Från turistbyråns sida säger man att man varken kan eller har i uppdrag att kontrollera alla arrangörer och näringsidkare. Men informationen om hotell Anna kommer att tas bort nu när det kommit fram att hotellet saknar tillstånd.Och nu är framtiden oviss för hotellet. Dels är det tveksamt om ägaren kommer att få de tillstånd som krävs enligt räddningstjänsten, dels säger Göran Nilsson att hans hustru, Anna Nilsson, som står som ägare till hotell Anna i Landskrona, överväger att göra om det till studentboende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista