Skåne

450 lag har anmält sig till Skånecupen

1:31 min

En av de anrikaste och största fotbollscuperna i Sverige, Skånecupen, har inletts i Malmö.  I år är det 450 lag som anmält sig till cupen med flickor och pojkar i åldern tio år och uppåt. Just idag är det pojkar födda 94 och 96 som gör upp om slutspelsplatserna.

 – Det är mycket tradition. Från träningshallarna i Baltiska hallen där man spelade med sarg och filtbollar till dagens five-a-side, säger Anders Lindsjö, en av organisatörerna bakom cupen.

Så här tidigt in i turneringen spelas matcherna både i Baltiska hallen och i intilliggande kombihallen. Publikmässigt är det ingen anstormning, men så är det också bara gruppspel. Annat blir det under finaldagarna i januari.

– Sjätte är den stora finaldagen då alla klasserna spelar i Baltiskan. Då brukar det vara 2 500 - 3 000 på läktarna så det är festligt att spela då, säger Anders Lindsjö.

Ett av lagen i P16-turneringen är Landskrona BoIS, som enligt egen utsago inte spelat inomhusfotboll på tre år. Trots det så stormade laget igenom de två första matcherna och vann, först med 7-0 och sen med 10-2.

– Vi spelar mycket bra och gör våra mål. Vi har bra lagmoral och vi jobbar för varandra, säger Amr Kaddoura som vaktar Landskrona BoIS mål i turneringen.