Oasen får fortsätta sin verksamhet

Förskolan Oasen, som drivs av Messias församling i Lund, måste skriftligen bevisa att man inte har ekonomiska problem. Det beslutade centrala skolnämnden i Lund på tisdagskvällen. Inom två veckor måste förskolan lämna in handlingar som visar att ekonomin är i sin ordning, annars drar kommunen in förskolans tillstånd

–Har man bedrivit en verksamhet enligt alla konstens regler så borde man klara att komma in med de här handlingarna, säger Anders Almgren, ordförande i centrala skolnämnden i Lund.

Lunds kommun genomför en granskning av förskolan eftersom man inte lämnat in något bokslut för förra året eller en budget för i år. För ett par veckor sedan blev situationen akut med personal som sjukskrev sig och föräldrar som tog sina barn från förskolan. Förtroendet för församlingspastorn är dessutom lågt sedan han åtalats för bedrägeri. Kommun granskar därför hela förskolans verksamhet och inte bara ekonomin. 

Den 21 juni ska förskolan ha lämnat in allt begärt material till centrala skolnämnden. Nämnden kommer sedan att avgöra förskolans framtid på ett möte den 23 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".