Regionen kör helsningborgsambulanser

Det är nu klart att Region Skåne tar över ambulanssjukvården i nordvästra Skåne, som hittills skötts av Helsingborgs Brandförsvar. Idag informerades personalen om förändringen.

Och i hela Region Skåne ses ambulansverksamheten över, säger Rolf Ohrlander, förvaltningschef på KAMBER, Katastrof- ambulans- och beredskapsförvaltningen inom Region Skåne:

– Vi har det politiska uppdraget att ta över även i Malmö och Trelleborg. Förhandlingar pågår med Malmö Brandkår om att ta över verksamheten där. Förhandlingar pågår med Malmö. Ett hundratal anställda berörs och kommer att erbjudas anställning i Region Skåne.

Och i morgon tar regionstyrelsen upp frågan om privata Falcks får fortsätta att köra ambulanser i Mellanskåne, Ystad/Österlen och Kristianstad.

Samtidigt har regeringen flaggat för att en lagändring är på gång som åter ska göra det möjligt för kommunerna att bedriva ambulansverksamhet.

Rolf Ohrlander, förvaltningschef på KAMBER, Katastrof- ambulans- och beredskapsförvaltningen inom Region Skåne.

Reporter: Lars Ekman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".