Bråk om hyror i Malmö

Ett storbråk har blossat upp mellan Hyresgästföreningen och fastighetsförvaltaren Kanslihuset i Malmö.

Enligt Kanslihuset handlar bråket om att en del av de privata fastighetsägarna vill höja den del av hyran som går till det inre underhållet av lägenheterna.
Anledningen är att man menar att de som bor hos det kommunala MKB i praktiken betalar mer kronor per kvadratmeter för det inre underhållet än vad de privata värdarna får ta ut och detta vill man kompensera för genom att höja hyran med 2,5 procent för 10 000 lägenheter i Malmö.

Kanslihuset har förhandlat om en hyreshöjning med Hyresgästföreningen. De förhandlingarna har strandat och på Hyresgästföreningen har man en helt annan historieskrivning. Man menar att hyreshöjningen man förhandlat om är en del av ett projekt för att skötsamma hyresvärdar ska kunna höja kvalitén på sina lägenheter och man menar att en del av de fastighetsägare som kanslihuset företräder inte är seriösa.

Fredrik Svenningsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista