Västkustbanan ersätts av bussar

Från och med söndag stoppas tågtrafiken mellan Lund och Kävlinge för hela sommaren. För andra året i rad får resenärerna åka buss eller ta andra vägar medan nya spår, banvallar och broar läggs på plats, allt för att dubbelspårsbanan ska bli helt klar nästa år.

Bussar kommer att frakta resenärerna mellan Lund och Kävlinge. Och tåg mellan Malmö och Helsingborg leds om via Lomma eller Eslöv.

På så vis hoppas Skånetrafiken att problemen för resenärerna ska bli små. Men alla problemen med Västkustbanan genom Skåne är långt ifrån lösta, även om dubbelspåret mellan Lund och Kävlinge står klart efter nästa sommar.

Tunneln genom Hallandsåsen är inte färdig på länge än, utbyggnad krävs norr om Ängelholm, och så återstår att lägga två spår också mellan Helsingborg och Ängelholm. Framförallt infarten till Helsingborg norrifrån blir svårlöst, säger projektledaren Jan Källqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista