Eleverna känner sig svikna på GA-skolan

I samband med skolavslutningen fick eleverna o personalen på GA-skolan i Helsingborg veta att bildningsnämnden nu föreslår att GA-skolan ska stängas redan till hösten. Det är ett helt år tidigare än vad man tidigare har beslutat om och stängningen som berör årskurs 3-9 gör att eleverna måste flytta mitt i terminen. Barnen i dom lägsta årskurserna får enligt förslaget gå kvar hela läsåret.

Leif Olin som är bildningsnämndens förvaltningschef tror snarare att det är positivt att flytten sker så snart som möjligt.

– Det är bättra att göra processen kort, så slipper eleverna gå i skolan på en byggarbetsplats. Vi har behandlat eleverna på det bästa sätt vi kunnat, säger han.

Beskedet att GA-skolan kan stängas redan till hösten upprör Sammer Sarris som går i åttonde klass på skolan så mycket att hon till och med skällde ut bildningsnämndens förvaltningschef Leif Olin:

– Man blir ju arg. De håller inte sina ord. Vi har lovats ny fritidsgård och ny gymnastiksal, säger hon.

Tagg:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".