Änglavakt när buss körde in i Malmöbutik

Sju personer skadades när en stadsbuss körde rakt in i H&M-butiken vid Gustav Adolfs torg i Malmö vid 17-tiden på fredagseftermiddagen. Enligt polisen var det en lycklig slump att olyckan inte fick värre följder.

Strax efter klockan 17.00 körde den ledade stadsbussen på linje 10 rakt in i entrén till H&M-butiken i hörnet av Gustav Adolfs torg. Bussen vek av från gatan och in på torget, plöjde ner ett antal cyklar. Flera personer fick ta skydd och bussen kraschade sedan in i en betongpelare. Sex av de personer som skadades satt i bussen. Den sjunde var en cyklist som kom i vägen. Ingen av dem skadades dock allvarligt. Samtliga skadade har fått lämna sjukhuset utom chauffören som kommer att skrivas ut under lördagen.

Enligt polisen har flera vittnen sett att chauffören drabbats av ett epileptiskt anfall. Enligt andra vittnen vek sig den ledade bussen strax före olyckan.

I början av nästa vecka kommer bussen att undersökas. För att få svar på vad som orsakade olyckan ska polisen höra både vittnena och chauffören.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".