Omfattande brand i torvmullsfabrik

En omfattande brand bröt strax före halv femtiden på tisdagsmorgonen ut hos företaget Kron Mulls torvfabrik i Röslöv utanför Sösdala.

Larmet om branden kom vid halv femtiden på tisdagsmorgonen. Det var ett tidningsbud som såg att det brann och larmade SOS.

Enligt de första uppgifterna var det en byggnad som brann, men när räddningstjänsten kom fram visade det sig att två byggnader var övertända.

Till en början var risken för spridning till byggnader intill stor varför det inledande släckningsarbetet gick ut på att begränsa branden. Enligt Lars Nilsson, stabschef på räddningstjänsten i Hässleholm, har man nu branden under kontroll. Ett 30-tal brandmän är på plats, och man väntar ytterligare förstärkning.

Det är oklart när branden kan vara släckt, om elden får fäste i torvmullen och sprider sig till huvudbyggnaden kan den ta flera dagar att släcka.

Ingen människa har kommit till skada. Orsaken till varför det började brinna är ännu inte känd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".