Övningsfälten Revinges styrka

Tisdagen blir en viktig dag för Skånes sista regemente, P7 i Revinge. En arbetsgrupp från försvarsdepartementet och försvarsledningen besöker idag P7 och regementsledningen skall då försöka övertyga dem om att Revinge skall få finnas kvar.

Sveriges tio förband skall bantas till fem och regementschefen Anders Emanuelsson kommer framför att framhålla övningsfälten som en av Revinges styrkor.

– Övningsfälten här medger att vi kan öva modern mekaniserad strid inom ramen för hur vi tänker utnyttja våra stridskrafter i framtiden, säger Anders Emanuelsson, regementschef, P7 Revingehed.

Ravlunda är juvelen i kronan bland P7:s olika skjutfält. Där kan man i princip skjuta med alla befintliga typer av vapensystem. Skjutfälten är också viktiga för frivillig- och hemvärnsorganisationerna, menar Anders Emanuelsson.

Revingehed är Sveriges största pansarfält och utöver det har P7 tillgång till övningsfält som kan erbjuda träning i många olika typer av terränger. Andra argument som P7 kommer att framhålla är förmågan att utbilda för internationella uppdrag. Det som efterfrågas är just mekaniserade förband, säger Emanuelsson. Närheten till högskola är också viktigt med tanke på att ÖB allt oftare diskuterar yrkesväxling för militärer vid åldern 35-40. Men förbandet har också nackdelar.

– Vår svaghet är antalet sängplatser, vi kan ta in drygt en halv bataljon och man vill gärna att man skall utbilda en hel men det är inga problem att bygga en extra kasern. En annan svaghet är att vi är ett mekaniserat förband och därför inte har artilleri eller luftvärn samgrupperat här men vi har däremot räddningsskolan bredvid oss så inom försvarsdepartementsskolan upplever jag inte att vi är någon solitär, säger Anders Emanuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".